Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ (συνέχεια)

Είμαστε στη φάση όπου έχουμε στείλει ερωτηματολόγιο στις γιαγιάδες, με τις εξής ερωτήσεις:
- Τι δώρα σας έφερνε ο Άγιος Βασίλης;
- Είχατε κούκλες;
- Είχατε μπάλες;
- Είχατε παιδικές χαρές;
- Τι παίζατε εσείς σαν παιδιά;
- Έχετε παλιά παιχνίδια να μας δώσετε;

Οι γιαγιάδες με μεγάλο ενθουσιασμό απάντησαν ότι συνήθως τα Χριστούγεννα τα δώρα τους ήταν παπούτσια και φορέματα, ότι είχαν πάνινες μπάλες και κούκλες φτιάχνανε μόνες τους. Παιδική χαρά δεν είχαν, αλλά φτιάχνανε κούνια με σχοινί που έδεναν στο δέντρο.
Παιχνίδια που μας είπαν ήταν το κρυφτό, το τζαμί, τις κουμπάρες, κουτσό, κηνυγητό και "κουφό τηλέφωνο".
Τα παιδιά δεν ξέρανε τι είναι το τζαμί, γι αυτό και ξαναπήγαν και ρώτησαν τους κανόνες του παιχνιδιού, οπότε και το παίξαμε σήμερα, αφού ψάξαμε και βρήκαμε σπασμένα κεραμίδια.

Επίσης, από την προηγούμενη εβδομάδα πήγα στο νηπιαγωγείο 2 σβούρες, που ξετρέλλαναν τα παιδιά και μου ζήτησαν να φτιάξουμε κι άλλες. Έτσι, σήμερα αφού βρήκαμε κλειστές κουκουνάρες, τις βάψαμε, και αφού στέγνωσαν αρχίσαμε την εξάσκηση.





Είχαμε όμως και ένα γλυκό ατύχημα... Αφήσαμε τις κουκουνάρες στο καλοριφέρ να στεγνώσουν και μετά από λίγη ώρα, αυτές αρχίσαν να ανοίγουν!!!
Τα παιδιά ψάχνανε τρόπο να σώσουν τις σβούρες τους. Αφού λοιπόν το συζητήσαμε, αποφάσισαν ότι έπρεπε να τις αφήσουν σε κρύο χώρο, γι' αυτό τις διατηρήσαμε στο ψυγείο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.