Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΦΩΣ: ΔΙΑΦΑΝΗ - ΑΔΙΑΦΑΝΗ ΥΛΙΚΑ

Φτιάχνουμε ένα κουτί παρατήρησης.
Σε ένα κουτί παπουτσιών φτιάχνουμε ένα σκηνικό, όπως βλέπετε στην παραπάνω εικόνα. Στο πάνω μέρος του κουτιού ανοίγουμε ένα παραθυράκι για να περνάει το φως, ενώ από το πλάι κάνουμε μια μικρή τρύπα, για να μπορούμε να δούμε μέσα. Τα παιδιά με κλειστό το παράθυρο παρατηρούν μέσα από την τρύπα και δε βλέπουν τίποτα. Μετά τη συζήτηση μας λένε ότι δε βλέπουν γιατί δεν έχει φως μέσα και είναι σκοτεινά. Ανοίγουμε λοιπόν το παραθυράκι και τα παιδιά με έκληξη ανακαλύπτουν την εικόνα.

 
Αφού λοιπόν συμφωνήσουμε ότι χρειάζεται το φως για να δούμε τα αντικείμενα, πειραματιζόμαστε με διάφορα υλικά, διαφανή και αδιαφανή. Βάζουμε λοιπόν πάνω στο παραθυράκι ζελατίνες, χαρτιά, βαμβάκι, πλαστικό, γυαλί, και σημειώνουμε από ποια υλικά περνάει το φως και από ποια όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.