Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΧΙΑ ΜΑΣ



Μετά την επίσκεψη του επιλοχία στο σχολείο, τα παιδιά κατά τη διάρκεια του δεκατιανού συζητούσαν και διαφωνούσαν για το αν κάποιες συγκεκριμένες τροφές τις τρώνε ή όχι οι φαντάροι. Αν είναι ή όχι υγιεινές. Άδραξα λοιπόν την ευκαιρία για να τους μιλήσω για υγιεινές και μη τροφές. Αφού ξενύχτησα λιγάκι χθες για να φτιάξω τις καρτέλες και το φύλλο εργασίας, σας παρουσιάζω το πρόγραμμα της ημέρας...
Αρχικά κόψαμε φαγητά από περιοδικά και συζητήσαμε αν είναι υγιεινά ή όχι.
Έπειτα τους έδειξα την πυραμίδα διατροφής του επιλοχία...

Aφού λοιπόν συζητήσαμε για τις υγιεινές και μη τροφές, τις κολλήσαμε στον επιλοχία που είχαμε φτιάξει με χαρτί του μέτρου. Εκείνες που είναι υγιεινές γύρω του, και τα άλλα σε έναν κουβά, όπως ήθελαν τα παιδιά...

Γράψανε και τα ονόματά τους

Ο ένας βοηθούσε τον άλλον
Τέλος, τους έδωσα και ένα ατομικό φύλλο εργασίας, όπου κυκλώσανε τις τροφές που προτιμά ο επιλοχίας μας...




Ομολογώ πως το διασκεδάσαμε...

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.