Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Κοίτα όμορφο καπέλο που αγόρασα εγώ

Οι απόκριες πλησιάζουν. Η καλύτερη αφόρμηση για να μπούμε σιγά σιγά στο κλίμα είναι τα καπέλα. 

Διαβάσαμε και δραματοποιήσαμε το βιβλίο της Μπέκυ Μπλουμ "Οκτώ Μικρά Καπέλα". Σύμφωνα με την ιστορία, οι κάτοικοι του δάσους εφευρίσκουν μια νέα μόδα, αυτή του καπέλου. Χρησιμοποιούν σουρωτήρια, μπουριά, κλαδιά, εφημερίδες, λουλούδια, κάδους, και δημιουργούν περίεργα καπέλα
Ετοίμασα τα καπέλα της ιστορίας, και τα παιδιά κατά την αφήγηση επέλεγαν και φορούσαν το κατάλληλο. Όμως αυτά δε φτάσανε για όλους. Έτσι, τα υπόλοιπα παιδιά έπρεπε να βρουν κάποιο αντικείμενο της τάξης για να το μετατρέψουν σε καπέλο. Έτσι, επιστρατεύτηκαν ντέφια, ταμπουρίνα, κατσαρόλες και τα κάναμε μοδάτες καπελοδημιουργίες.
Στη συνέχεια χόρεψαν το τραγούδι του Σακελλαρίδη "Κοίτα όμορφο καπέλο", όπου με την παύση της μουσικής έπρεπε να ανταλλάξουν τα καπέλα τους, και έπειτα τα ζωγραφίσαμε.



 
Όμως ποιοι και γιατί φοράνε καπέλα;;;

Τα παιδιά τα είπαν όλα (γιατρός, αστυνόμος, παπάς, πυροσβέστης, χιονάνθρωπος, κυνηγός, στρατιώτης, μάγειρας, Άη Βασίλης, μάγισσα, καουμπόυ, κλόουν κλπ), καπέλα λόγω επαγγέλματος, καπέλα για προστασία, καπέλα στολής, και μερικά απρόσμενα, όπως το "καπέλο" του Αγίου Δημητρίου (φωτοστέφανο). Τώρα έχουμε άφθονο υλικό για συζήτηση και μεταμφιέσεις τις ημέρες που έρχονται.
 
Τέλος, κάναμε και μια  εργασιούλα με τα σχήματα.
Φτιάχνω καπέλα με σχήματα:




 Τις επόμενες ημέρες, θα ασχοληθούμε με την ιδεοθύελλα των παιδιών για την ανάπτυξη του πρότζεκτ.

4 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας.