Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΡΧΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ

Η πόρτα του νηπιαγωγείου αχνοφαίνεται κι εμείς καλούμαστε να οργανώσουμε και να δημιουργήσουμε ένα νέο υπέροχο ταξίδι με άγνωστους σταθμούς και προορισμούς. Τις πρώτες λοιπόν ημέρες πριν τον Αγιασμό πρέπει εκτός από τακτοποίηση, καθάρισμα, πλύσιμο κλπ της τάξης, να φροντίσουμε και για όλα εκείνα τα έγγραφα και τις κατασκευές που θα χρειαστούμε την πρώτη εκείνη ημέρα. Πλοηγηθείτε λοιπόν στις σελίδες μας και καλή σας αρχή.
  • Φύλλο γνωριμίας 

    Πρόκειται για ένα ερωτηματολόγιο που μας βοηθά να γνωρίσουμε καλύτερα τους μαθητές μας. Περιέχει στοιχεία επικοινωνίας, πληροφορίες για το παιδί, αλλά και για τις προσδοκίες των γονέων.Μπορείτε να το δείτε εδώ.
  • Ενημερωτικό φυλλάδιο προς τους γονείς
Αναφέρονται όλα εκείνα που πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς. Πρόγραμμα, ωράριο, διατροφή, οδηγίες κλπ. Το φετινό μου είναι ένα τρίπτυχο και μπορείτε να το δείτε εδώ.


  • Δωράκι - κέρασμα
Συνηθίζεται να δίνεται στα παιδιά ένα δωράκι με κεράσματα. Μπορεί να είναι ένα σακουλάκι με καραμέλες, ένα κουτάκι με συμβολικά δωράκια, μια χαρτοσακούλα σε μορφή κουκουβάγιας ή σχολικής τσάντας κλπ. Μπορείτε να βρείτε διάφορες ιδέες στη σελίδα μας στο Pinterest. Το φετινό μου δωράκι θα το δείτε εν καιρώ.


  • Γράμμα προς τα παιδιά για το πρώτο βράδυ πριν την πρώτη ημέρα του σχολείου.
Πρόκειται για μια εισαγόμενη και πολύ χρήσιμη ιδέα. Η δασκάλα γράφει ένα μήνυμα στο μαθητή της. Το μήνυμα αυτό πρέπει να διαβαστεί το βράδυ πριν την πρώτη μέρα αποχωρισμού από τους γονείς. Ένα γλυκό γράμμα που μειώνει το στρεσσογόνο παράγοντα και που αυξάνει το ενδιαφέρον και την προσμονή του παιδιού για το νηπιαγωγείο. Το δικό μου γράμμα φέτος θα το στείλει η "μασκότ" της τάξης, και είναι στα σκαριά.

Επίσης πρέπει σιγά σιγά να καταλήξουμε στο τι θα χρησιμοποιήσουμε για
  • Ημερολόγιο
  • Παρουσιολόγιο
  • Πίνακας καιρού
  • Ομάδες εργασίας
  • Πίνακας Γενεθλίων
Μπορείτε να βρείτε υλικό μου για τα παραπάνω στις ρουτίνες.

Καλή Αρχή και φέτος θα τα λέμε συχνότερα.

Και μην ξεχνάτε...
Keep Sharing!!!

15 σχόλια:

  1. Μα τι ωραίες ιδέες!!!! νομίζω ότι έκανες την καλύτερη αρχή Μαρίνα μου!!!! Θα τηρήσω πιστά τις συμβουλές σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Μαρίνα μου, εξαιρετική δουλειά. Ο δεύτερος σύνδεσμος με το τρίπτυχο οδηγεί στο ερωματολόγιο. Μήπως κάνω κάτι λάθος; Φιλιά και καλή αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλή αρχή!!! Με πολλές και καλές ιδέες όπως πάντα!!! Σ ευχαριστούμε πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή μας χρονιά,υγεια,υπομονή και δύναμη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γεια σου Μαρινα !!! ευχομαι να ξεκουραστηκες και να σαι ετοιμη για νεες......περιπετειες και νεες αναρτησεις !!!!! καλη επιστροφη στα σχολεια σε ολους μας !!!! καλη αρχη με δυναμη και υγεια !!!! σ ευχαριστουμε πολυ γι αυτην την πρωτη ....γευση και προταση !! -christ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΑΡΙΝΑ!!!!! Σ ΕΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ και πολλή καλή δουλειά.Το τρίπτυχο εξαιρετική ιδέα. Εμείς αυτό τον καιρό δουλεύουμε πάνω σε ένα booklet - βιβλιαράκι που θα έχει όλα αυτά που χρειάζεται οι γονείς να γνωρίζουν για το Νηπιαγωγείο.Ελπίζω να το ανεβάσω μέσα σε αυτή την εβδομάδα.
    Μπράβο και πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο Μαρίνα!!!όπως πάντα με ιδέες φοβερές!!! Καλή αρχή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστούμε πολύ!! Καλή σχολική χρονιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας.