Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Τα παιδιά του Σαράντα: Δραστηριότητες με φωτογραφίες

"Τα παιδιά του Σαράντα" είναι ένα πολύ όμορφο τραγούδι της Αγγελικής Καψάσκη, όπου περιγράφεται η ζωή των παιδιών κατά την κατοχή.


Τα παιδιά του Σαράντα, φοβισμένα πουλιά
Τριγυρνούσαν στους δρόμους, κοκκαλιάρικα, ωχρά.
Στη γραμμή περιμέναν και για ώρα πολλή
σε μικρό κατσαρόλι να τους βάλουν φαΐ.
Το ψωμί και το λάδι, όνειρο ήταν κι αυτά
και νερόβραστα όσπρια τρώγανε τακτικά
Η σειρήνα σαν χτύπαγε, φεύγανε βιαστικά
Καταφύγιο ευρίσκανε σε υπόγεια υγρά.
Φύλαξέ μας πατέρα, στοργικέ μας Χριστέ
Τέτοιον άδικο πόλεμο να μη δούμε ποτέ.

 Παρατηρήσαμε φωτογραφίες της Βούλας Παπαϊωάννου όπου εικονίζονται παιδιά της Κατοχής και υποθέσαμε πως μπορεί να ένιωθαν. Στη συνέχεια τους ζήτησα να φανταστούν ότι τα παιδιά αυτά ζουν στο σήμερα και δεν έχουν πόλεμο. Πως άραγε θα μπορούσε να αλλάξει το πλαίσιο της εικόνας αν σκεφτούμε διαφορετικά;;;;
 Βάζουμε λοιπόν τα παιδιά σε μια διαδικασία να φανταστούν τι μπορεί να συμβαίνει πριν και μετά την αποτύπωση της φωτογραφίας.
Αλλάζουμε τους τίτλους
ΤΕΛΕΙΟ ΦΑΓΗΤΟ!!!!
ΩΡΑΙΟ ΠΑΡΤΥ
ΠΑΙΖΕΙ ΚΡΥΦΤΟ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...
Στη συνέχεια τους δόθηκαν κάποιες φωτογραφίες και έπρεπε να συμπληρώσουν την εικόνα.


1 σχόλιο:

  1. Για την δημιουργικότητα, την προσφορά, την συναδελφικότητα και την υπέροχη εργασία σας, ένα βραβείο σας περιμένει στο stosxolio.blogspot.gr μαζί με πολλά πολλά ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας.