Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Μια φορά ήταν ένας στόχος...Το Στοχολούλουδο

Μια φορά ήταν ένας στόχος, που ήθελε να γίνει λουλούδι. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αλληγορικό παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά, αφιερωμένο τότε στα παιδιά της Κύπρου που δίνει τροφή για σκέψη σε μικρούς και μεγάλους. Γιατί όποιος ονειρεύεται δεν μπορεί να είναι στόχος.

Κάθε χρόνο τις ημέρες του Πολυτεχνείου διαβάζουμε το συγκεκριμένο παραμύθι. Για κάποιο λόγο το έχω συνδέσει με τα τραγικά εκείνα γεγονότα. Γιατί πολύ συχνά γίνονται στόχοι όσοι ονειρεύονται.

Διαβάσαμε και δραματοποιήσαμε το παραμύθι. Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να αναλύσουμε τη δομή της ιστορίας. Ποιο ήταν το όνειρο του στόχου; γιατί ήθελε να γίνει στοχολούλουδο; Τι εμπόδια συνάντησε και πως τα ξεπέρασε; Τι συναισθήματα ένιωθε κατά τη διάρκεια της ιστορίας; 

Στη συνέχεια εικονογραφήσαμε την ιστορία και φτιάξαμε το δικό μας στοχολούλουδο... Σε όλες τις σελίδες είχα τυπωμένο τον στόχο. Τα παιδιά σε κάθε σελίδα πρόσθεταν τις λεπτομέρειες της επιμέρους σκηνής (ο στόχος στο παγκάκι, μιλά με τον άνεμο, γίνεται λουλούδι, πέφτει σκισμένος κ.λ.π.)









Παρακάτω παρουσιάζεται η εικονογράφηση παλιότερης χρονιάς.

3 σχόλια:

  1. Υπέροχο! Καταρχάς σάς ευχαριστώ για την ανάρτηση! Εν δευτέροις θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος να το βρω κάπου! Οι εικόνες είναι απ' το πρωτότυπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστούμε.
    Είναι από το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά "Το Στοχολούλουδο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας.